Tamásra nem kellett sokat várni, hamar összehoztuk a randit. Nem bántam meg, életem eddigi legsportszerűbb, legkorrektebb visszautasítása volt. Beszélgettünk, képzeljétek vissza is kérdezett, mosolygott...Elmentünk kajálni ide a sarokra, én fizettem, mert nem tudták felváltani az ő tizezresét...

A Blaháig kisértem. Ott pedig belevágott, és elmondta, hogy ő egy izmosabb palira gondolt. Szóval ne haragudjak, de nem. Aztán elváltunk. Elment.

Én az újságosnál vettem újságot. Ekkor vettem észre, hogy visszajött. Rám mosolygott, majd elnézsét kért, és megadta az ebéd költségének a felét. Ismét bocsánatot kért, kicsit szabadkozott, majd lelépett.

Csalódás volt egy kicsit, de mégsem fájt. Korrekt volt, határozott, és egyértelmű. Na és fair.

Mikor nem sikerül egy randi, szerintem a világ egyik legbíztatóbb, legszebb és legreménykeltőbb számát hallgatom meg (tessék a szövegre figyelni): https://www.youtube.com/watch?v=pSJZcNNzF48

(A számról csak annyit, hogy egy szerelem egyéves évfordulójára íródott...)

Az elmúlt napokban egyre többen kezdik olvasni a blogom és ez a hiúságomnak egészen jót tesz:) Nem is beszélve az önbizalmamról. Mindenesetre köszönöm!

Nos, valaki kérésére és mivel Tamással is interneten keresztül ismerkedtem gondoltam ma és holnap az internetes társkeresés fortélyairól fogok egészen gyakorlati tippeket adni.

  1. Az internetes társkeresés a társkeresés egyik módja, amelynek megvannak a maga iratlan szabályai.
  2. Az internetes társkeresés nem jobb és nem rosszabb módja a társkeresésnek. Ugyanúgy lehet jó és rossz módja a társkeresésnek, mint a hirdetés vagy a szórakozóhelyen  való ismerkedés. A legnagyobb baj az, hogy nem tudjuk használni megfelelően, mint eszközt, vagy pedig olyan dolgokat várunk el tőle, amit nem képes nyújtani.
  3. Az internet világa egy másik valóságot, a virtuális valóságot (vagy cyber-tér) hozta létre. Ez a virtuális valóság nem ugyanaz, mint az a valóság, amiben élünk. Ebben a virtuális valóságban az ember kétféle lehet: vagy olyan, amilyenné mindig is szeretett volna válni (de ezt adottságai- értsd: pl. testi, intellektuális, stb. -  nem engedték) vagy pedig olyan, milyen ő saját maga valójában (de ezt viszont a körülötte lévő világgal való konfliktusos kapcsolata miatt a való életben rejtegetnie kell: ezért van az, hogy ma Magyarországon nagyon sok ember csak az interneten keresztül éli meg a melegségét). Így hát mondjuk egy chatelés alkalmával kipróbálhatjuk milyenek lehetünk, hogy ha mondjuk radikális jobboldaliak lennénk vagy éppen marketing menedzserek egy multinacionális cég élén.

FIGYELEM! Ez a virtuális valóság jellemzője, amit nagyon tudatosan figyelembe kell vennünk az internetes társkereséskor is, hiszen ez kettősség a társkeresésbe is beszivárgott! Sajnos minkét típusból (tehát aki valamilyen szerepet játszik vagy őszintén olyan, amilyen) találkozhatunk emberekkel! Ennél az ismerkedési formánál csak és kizárólag a személyes találkozás során derül ki- ha egyáltalán kiderül-, hogy kivel is találkoztunk! A virtuális világban való ismerkedés ilyen is, ezzel tisztában kell lennünk! Ne akarjuk tehát a virtuális valóságon olyan jellemzőket számon kérni, amelyek a körülöttünk lévő világ valóságára jellemzőek!

Aki belép a virtuális világba, annak a virtuális világ szabályai és adottságai szerint kell működnie. Ha tetszik, ha nem.

 

  1. A 3-as pontból kitűnhet, hogy ha társkeresésre adjuk a fejünket az internet világában, akkor inkább azt a kategóriát részesítjük előnyben, ahol az őszinte emberek vannak. S bizony nekünk is őszintékké kell, hogy váljunk! Kezdjük magunknál a kérdést, mi milyenek vagyunk! Majd döntsük el, hogy kire is vágyunk! Hogyan képzelünk el egy kapcsolatot (tartós kapcsolatra vágyunk, vagy alkalmi szex-kapcsolatra?)! Mi mit tudnánk hozzátenni egy kapcsolathoz és mit várunk el a másiktól! Fontos és nehéz kérdések ezek! Adjunk magunknak időt ezek megválaszolására, ne fussunk át rajtuk csak úgy!
  2. Utána keressük ki azokat a társkereső oldalakat, ahol az ízlésünknek és elképzeléseinknek megfelelő emberek lehetnek! Például ha regisztráltattuk magunkat egy szado-mazo társkereső honlapon, akkor ne csodálkozzunk, hogy sokaknak fel fog akadni a szemük, és értetlenkedve olvasnak majd minket, ha kijelentjük, hogy irtózunk a szado-mazo dolgoktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://oceandrive.blog.hu/api/trackback/id/tr981299621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hencsaka 2009.08.10. 10:46:24

Sziasztok,

Én már nagyon régóta keresem az Igazit, de lehet, hogy most megtaláltam.
Egy csomó társkeresőre felregisztráltam, állandó kudarccal... Gondoltam, csak beírom a netre, hogy szeretlek...miért ne? Kijött egy társkereső... www.szeretlek.hu. Mondtam magamban, miért ne, de ez lesz az utolsó.. beregeltem és az első oldalon kinéztem magamnak egy srácot. Elkezdtünk levelezni, találkoztam. És csoda, nem kellett csalódnom. Sőt! Ez már 8 hónapja... és még mindig együtt és úgy érzem, hogy örökre. Köszi szépen szeretlek.hu
süti beállítások módosítása