A taxi hátsó ülésén

 2010.05.10. 03:18

Daróczy Dávid öngyilkossága engem is meglepett. 

De az egész, ahogy mindezt a bulvármédia és a közvélemény kezelte és a maga sajátos módján próbálta (végül nem sikerült) feldolgozni, minimum gyomorforgató volt...

Életem egyik fordulópontja volt, mikor az az ember, akit mesteremnek tartottam felakasztotta magát egy szombaton kora délután...

Azóta sem sikerült teljesen feldolgoznom ezt az egészet. Megmaradt egy kicsit idegennek. Sokáig elfojtottam a dühömet, aztán sikerült kiadnom, és most már tudom szeretni, tisztelni. Pedig rendesen elcseszte az életem...Szóval lesz még vele dolgom.

Sokat küzdöttem mesteremmel...de inkább mesteremért.

Ugyis az öngyilkosság sok mindenre megtanít(hat) minket, bármilyen furcsán is hangzik. Ezek közül azt hiszem mégiscsak az együttérzés az, ami a legfontosabb.

És ez az, amit a közvéleményből, az összes cikkből és a riporterekből hiányoltam. Az együttérzést. 

Megölni magunkat a legnehezebb. Szinte lehetetlen kioltani magunkból a belénk teremtett élet-programot. A hídról leugró ember is utolsó erejével is fogódzkodó után kapkod, önmagunk megölését, pusztulását még elgondolni is szinte lehetetlen (sokan ezért drog vagy alkohol hatása alatt végzik el az öngyilkosságot, és sokszor csak arra van erejük, hogy öngyilkossági-kísérletig menjenek el...). 

Ezért van az, hogy - ma már tudjuk- az öngyilkos élete fokozatosan beszűkül, társas kapcsolatai megszakadnak, míg végül egyre jobban előtérbe kerül a két "megoldás" életére: az öngyilkosság. A másik járhatatlannak és élhetetlennek tűnik.

És azt hiszem itt jön a mi "leckénk". Hogy tudunk-e ezzel az emberrel együttérezni. Utólag átérezni ezt a tragédiáját. Hogy van egy ember, aki nem bírja tovább, és így "oldja fel", csak így tudja már csak "feloldani" mindazt a kínt, szenvedést, ami érte. Hogy micsoda kínokat, szenvedést, mekkora magányt érezhetett és milyen nagy volt az ő kilátástalansága... Hogy mennyire eszköztelen lehetett, és tehetetlen.

És erre jön az ügyeletes jófej, az idióta, aki az egyik kokós bulin négykézláb pitizett egy újabb adagért, és akit azt hiszem egy jól irányzott keféléssel helyre lehetne tenni és ő megmondja a tutit. Nem csak belerúg egy halottba, hanem csodás empátiával kijelenti, hogy bizony Klaudia sosem fogja ezt kiheverni...

Daróczi Dávid halálából pedig csak annyi jön le Tillácskának, hogy Klaudia már nem lesz a régi...Újabb nőt lesz kénytelen beszoktatnia maga mellé...Micsoda teher! Dávidra pedig haragszik, hogy hogyan lehetett ilyen: az egész családját áldozattá tette...

Igazán mélyenszántó gondolatok... Mintha csak a Megasztár unalmas álérdeklődő kérdései mögött megbújó közönnyel és ürességgel találkoznánk ismét...

Egyszer láttam Tillát, ahogy egy taxiban utazott a hátsó ülésen. Üresen nézett maga elé. Egy őszinte pillanata már biztosan volt.

Till Attila szerint Liptai Claudia egész életében szenvedni fog

 

Till Attila hiába dolgozik együtt Liptai Claudiával, nem tud többet Daróczi Dávid haláláról, mint bárki más, de nem is faggatja műsorvezető társát, írja a Bors. A műsorvezető szerint azonban egy dolog biztos, a volt kormányszóvivő öngyilkossága örökre megváltoztatta Liptait. „Nincs olyan ember, akiben ilyen szörnyűség ne hagyna maradandó nyomokat. A szerettünk elvesztése örökre megváltoztat minket. Sajnos az öngyilkos ember már nem gondol arra, hogy tettével nem csak magából csinál áldozatot. Az itt hagyott családtagok egész életükben szenvednek a bánattól” – nyilatkozta Tilla, aki annak örülne  a legjobban, ha egy a Liptaihoz hasonló nő lenne a műsorvezető társa a Megasztár 5-ben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oceandrive.blog.hu/api/trackback/id/tr731987412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása