Tornyosulnak a munkák itt az iróasztalomon, azaz a memóriájába a laptopomnak, nem sok idő van írni...Talán csak annyit, hogy úgy döntöttem, reménytelenül reményteli magánéletem mellé idebiggyesztem másik szerepem a lelkész azaz egy Istennel táncoló ember tanulságait is. Két dolog miatt: egyrészről nekem is jó, hiszen átgondolom és kimondom, másrészről pedig puszta lelki exhibicionizmusból...Aki kapja, marja:))))))

Na de, jöjjön a diszkós ismerkedéses tippek második fele:)

Az aranyszabály, amit sose felejts el: AZ EMBER ÉLETE LEGNAGYOBB SZERELMEIT MINDIG A ZÖLDSÉGESNÉL ISMERI MEG! Azaz, akkor és ahol a legkevésbé sem számítana rá. Amikor végre nem görcsösen akarsz valakit!!

Ott tartottunk, hogy megtetszett valaki és azon kezdünk el gondolkodni, hogy odamenjünk-e…

 

  1. Lépjünk túl a hiúságunkon, az eddigi kudarcainkon, a „ha akar valamit, majd idejön” mentalitásunkon! Inkább mindketten induljatok el egymás felé, vagy indulj el Te felé, mint, hogy ne beszélgessetek! Mi veszteni valód van?
  2.  Ha odamész valakihez és megszólítod lehetőleg valami semlegessel indíts! Pl.:” Nem tudod ki énekelte ezt a számot eredetileg?” vagy „Sosem gondoltam volna, hogy Betty Blue-nak ennyi arca van!” esetleg „Nagyon melegem volt az ajtó előtt, érezhető itt a légkondi?”
  3.  Ha hozzád mennek oda, lehetőleg fordulj testeddel, arcoddal is az illető felé, evvel is kifejezve, hogy jó, hogy jön. Mosolyogj rá, ezáltal is segítesz neki, hiszen biztosan nagyon izgul és fél. Amit mond lehetőleg egy mosollyal nyugtázd! Ezáltal a feszültséget csökkented (a mosoly, a humor mindig csökkenti a feszültséget egy beszélgetésben), másrészről megnyugtatod, hogy jó úton jár, hogy veszed a lapot… Nagyon fontos még, hogy lehetőleg kérdezz vissza, tegyél meg mindent (alakítsd úgy a beszélgetést), hogy Te is kérdezhess, azaz ne hagyd, hogy a beszélgetés egyirányú legyen, egyfajta interjúvá váljék!
  4. Egy idő után, ha már belemelegedtetek a beszélgetésbe, valamelyikőtök ajánlja fel hogy meghívja a másikat egy italra. Ezáltal intimebbé válhat a beszélgetés.
  5. Hogy miről kell beszélgetni? Kelleni nem kell semmiről. Lehetni lehet akármiről! Ne akarj görcsösen beszélgetni. Hagyd, hogy a téma haladjon előre magától!
  6. Sokszor eltévesztjük, hogy mit is kérdezzünk az első beszélgetésnél. Ha már egy kicsit csendesebb helyen vagytok be is mutatkozhattok egymásnak a teljes neveteken, ez fontos!(Ezáltal jelzitek, hogy a bizalmatokba fogadtátok a másikat!). Általános dolgokról beszélgessetek (munka, gyakran jár-e oda, stb.)
  7. TILOS: a pénzügyi helyzetéről, a pontos munkahelyéről, a beosztásáról, az előző kapcsolatairól, a fütyije méretéről, szexuális szokásairól, politikai hovatartozásáról, hitéről, vallási hovatartozásáról, meggyőződéseiről, stb. behatóan érdeklődni. Egyrészről amúgy is kiderül a szavaiból, ha figyelsz rá, másrészről ezek ott és akkor ne legyenek fontosak! Ha mégis ilyesmire terelődik a szó, kerüld ki! Vagy elégedj meg a válaszával (pl.: „Mivel foglalkozol?” „A kereskedelemben dolgozom.”)!(A miértekkel kapcsolatban lásd újra előző hónap 3.pont: felesleges sztereotípiák keltődhetnek benne válaszaid nyomán, ami nem is biztos, hogy érvényes rád.)
  8. Bármily furcsa: nem fontos, hogy mindjárt az első beszélgetés, az első együtt töltött alkalom, a megismerkedés mindjárt szexbe torkolljon! Ha a szexre terelődne a szó, lehetőleg térj ki előle, beszéljetek másról! Ne legyenek illúzióink: a megismerkedés utáni azonnali szex az ismerkedés, ezáltal pedig a jövőbeni kapcsolat azonnali végét jelenti!
  9. A beszélgetés vége legyen e-mail és telefonszám csere! Jó, ha gyorsan el is mondod internetezési és telefonálási szokásaidat (pl.: hányszor nézed meg egy héten a leveleidet, mikor hívhat, szoktál-e SMS-t írni, olvasni, stb.) és Te is megkérdezed a másiktól, hogy neki milyen szokásai vannak! Lehetőleg tartsd be ezeket, alkalmazkodj hozzájuk és ne kritizáld őt és a szokásait!
  10. Jó, ha tudod, hogy nagyon rosszul veszi ki magát, ha van egy telefonod és vagy három-négy számon tud elérni, mert az egyik SIM-kártyádon  csak SMS-t írsz, a másikon  csak telefonálsz, a harmadik meg tartalék! Lehetőleg egy számod legyen, amin a nap legnagyobb részében el tud érni! Három mobil cég van, sok tarifa-csomaggal, válassz egyet, amely számodra a legjobb és azt használd!
  11. Lehetőleg már másnap hívd fel vagy írj neki SMS-t! Ezáltal megnyugtatod, hogy nem véletlen volt a tegnapi beszélgetés, hogy komolyan érdeklődsz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oceandrive.blog.hu/api/trackback/id/tr401299625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bröfi nevetadó 2009.09.12. 19:38:40

Ebből sok bejött de sok nem :P
süti beállítások módosítása