Köszönöm, hogy a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége ismét kilógatta az inkvizíciós pallost a reverenda alól, és egyértelmű bizonyítékát adta annak, hogy most kell csak igazán kimenni a melegfelvonulásra. Figyelem, a cikk végén Napi Evangélium!

Amikor múlt héten a Klubrádió reggeli műsorában volt szerencsém Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségek elnökének szavait hallgatni, nem akartam hinni a fülemnek. A téma Alföldi Róbert meghurcolása volt, és valami egészen büdös, penetráns okfejtés folyt arról, hogy az orális szex gyakorlása egy szubkultúrát jelentő megnyilvánulás. Ráadásul Osztie szerint Alföldit provokáló náci televízió úgynevezett újságírónője egy „teljesen korrektül feltett kérdésre” kapott elfogadhatatlan választ. Ezért követelik Réthelyi miniszterhez írott levelükben, hogy az igazgatót, aki „egy emberségében megfogyatkozott személy”, azonnal rúgja ki.

Seres kolléga már kiválóan megírta, amit az Alföldi-ügyről tudni érdemes. A jelmondatában „hétköznapi kereszténységet” hirdető, valójában azonban hétköznapi buzizást gyakorló, álszent csapat, és a közbeszédet egyre inkább eluraló, Osztie szavaiban nyíltan megjelenő homofóbia igenis megbeszélést érdemel. Eleve, honnan veszi magának a bátorságot a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke ahhoz a mondathoz, hogy „Kívánom Alföldi Róbertnek, hogy megismerje és élvezze a lelki, személyes szeretetből fakadó nemiséget, szexuális életet”. Miért, most milyen Alföldi Róbert nemi élete? Mit és honnan tudunk erről? (Novák Előd csillogó szemmel előadott, pajzán fantáziáin kívül persze.) Ha ez ilyen bemondásos alapon megy, akkor jómagam innen kívánom Osztie Zoltánnak, hogy megismerje és élvezze a két nagykorú fél kölcsönös beleegyezésével folytatott nemi életet. Vagy csak ő vagdalkozhat így? És egyáltalán, hogy lehet ma Magyarországon egy rádióműsorban az természetes, hogy a riportalany axiómaként rögzítheti egy harmadik fél homoszexualitását, és azt boncolgassa, hogy e tulajdonság vajon mennyiben teszi alkalmatlanná az illetőt a Nemzeti Színház vezetésére?

Ebből számomra egy dolog következik: ki kell menni a melegfelvonulásra. Sok meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű magyar polgár és barátaik (akik egyebekben legalább annyira értékes tagjai a társadalomnak, mint Osztie és barátai) menete kell ahhoz, hogy a magukat kereszténynek mondó buzizók ne uralják el végleg a hétköznapokat.

(Az most csak zárójel, hogy Osztie szavaiban nyomát sem leltem a keresztényi szeretetnek, és vélhetőleg e cikk alatt sem ez fogja jellemezni a magukat melldöngetve kereszténynek nevező hozzászólóink szövegét. Úgyhogy a szükséges buzizások elé kérem odaírni azt is: polgári nevem ez és ez (mivel az az én nevem-arcom is ott a cikk elején, nyilván ti is elég bátrak vagytok ugyanígy vállalni a véleményeteket), és ilyen rendszerességgel járok templomba.  Szájkeresztények.)

Szóval, ki kell menni a melegfelvonulásra. Ez az egyetlen mód, hogy legalább egyszer egy évben bizonyítékát adjuk: szabad szemmel is jól látható társadalmi csoport érdeke az egyenjogúság kivívása. Ki kell menni, mert ez az egyetlen olyan esemény, amikor a legszélesebb körű sajtóérdeklődés övezi az ügyet, és ezáltal letagadhatatlan, hogy itt hétköznapi, hús-vér emberek sorsáról van szó. Ki kell menni, hogy megcáfoljuk azt a közkeletű hazugságot, miszerint a pride nem más, mint egy órák hosszat tartó, a belváros látképét szennyező, homoszexuális pornófilm-forgatás.

Jut eszembe, ajánlok egy fogadást: ha a melegfelvonulás után bármelyik szájkeresztény barátunk tud küldeni olyan fotót az eseményről, amely két, egymással a nyílt színen közösülő meleg férfit ábrázol, személyesen fogom megkövetni Osztie Zoltánt. Sőt, utalok PayPalon a kedvenc kuruc.infotoknak is egy csinosabb összeget. Ha azonban ezt nem vagytok képesek prezentálni, akkor előre szólok: minden alkalommal elmondjuk majd, hogy a melegfelvonulással kapcsolatban is csak hazudozni tudtok. Hogy természetesen ordas nagy hazugság, hogy a pride alkalmából a buzik egymást dugják a kamionon.

Ugyanilyen hazugság az is, hogy a pride „reklámozza” a homoszexualitást, és divattá teszi azt. Hát… beismerem, egy jó reklám tényleg rá tud venni arra, hogy kipróbáljak egy új borotválkozó zselét – de hiába dől a tévéből a „tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés” promóciója, ettől még nem fogok szárnyas betétet vásárolni. Sőt, a hüvelygombáról se akarok beszélgetni! Ti ezzel nem így vagytok? Ti csak annyira vagytok heterók, hogy ha felvonul egy csapat meleg a belvárosban, már meginogtok? Behimbál egy feszes fiúpopsi, és máris döccen a keresztény értelmiségiek nemi preferenciája?

Ettől féltek? Attól hogy elkapjátok a homokosságot? Ha igen, akkor nem lehet valami erős az immunrendszeretek, azaz mintha bizonytalan lenne a szexuális preferenciátok. Szintúgy veletek lehet a baj, amikor arról elmédszkedtek, hogy a melegek egybekelése fenyegeti a házasság intézményét. Ha majd fiú fiúval is házasodhat, akkor ti elbizonytalanodtok azzal kapcsolatban, hogy milyen nemű társat válasszatok? Vagy (feltételezve, hogy továbbra is férfiakhoz beszélek – de hát ők valamivel aktívabbnak tűnnek [aktívabbnak, höhö, értik?] buzizás ügyileg, körünkben mintha nagyobb lenne az elfojtás) attól tartotok, hogy a leszbikus házasság létezése tönkre teszi a házasságotokat? Ha ez így van, akkor nem nyújthattok valami nagy teljesítményt otthon.

Tehát, ki kell menni a melegfelvonulásra, mert ma melegnek lenni, sőt, bármilyen szempontból másmilyennek, „nem Osztie Zoltánnak” lenni egyre rosszabb Magyarországon. Szájkeresztények ökölbe szorult, vöröslő arccal buziznak, cigányoznak, zsidóznak, utálkoznak a közéletben, egyre nagyobb szeletet hasítva le a magyar társadalomról. Rég túl vagyunk már azon a vitán, hogy „sétálhatnak-e nőnek öltözött férfiak évente egyszer a belvárosban?” – nem, nem sétálhatnak, mert megdobálják őket, felgyújtják őket, savval locsolják őket. Mindezt úgy, hogy tangás-combfixes barátaink semmivel sem kevésbé magyarok, mint a szlovák rendszám mellé Nagy-Magyarországot nyaló, rovásírásos pólóban nyomuló polgártársaink. Sőt, én nem tudok olyan melegfelvonulásról, melynek résztvevői szétverték volna Budapest belvárosát – ma ők az egyetlen, valóban „békés tüntetők”.

Nem árt, ha a melegek is tudják, hogy ki kell menni a melegfelvonulásra, mert nincs az a szofisztikált meleg, aki abban bízhat, hogy amennyiben elfogadja a szlogent, miszerint „csinálja a négy fal között”, majd békén hagyják. Kedves „nem úgy” meleg olvasók, jó, ha eszetekbe vésitek: Osztie Zoltán szemével semmi különbség nincs köztetek és Steiner Kristóf között. A homofób, az már csak olyan, hogy a meleg emberből csupán a végbélbe illesztett hímvessző képét tudja dekódolni.

Hogyne, persze, ti „nem vagytok olyanok”, nem vagytok „vonulósok”, nem „kérkedtek a mássággal”, értem én – de meséljétek már el, hogy hogyan is nézne ki a „csinálás a négy fal között”? Mert amikor melegbárokat gyújtogatnak, buziverést rendeznek (akár úgy is, hogy meleg társkereső oldalra regisztrálnak kuruc barátaink, hogy tőrbe csalják az egyáltalán nem kérkedő Titkos Ilonkákat), akkor ti hogyan fogtok élni? Hogy fogtok élni úgy, hogy esélyetek se lesz párt találni, a szerelmetekkel a kapcsolatotokat bármilyen módon hivatalossá tenni – hogy fogtok úgy élni, hogy mindig lesni kell, elegendő távolságot tartotok-e a másiktól, hihető-e még, hogy csak haverok, lakótársak vagytok?

Ki kell menni a melegfelvonulásra, mert egy olyan világ felé haladunk, ahol egy magyar ember állítólagos homoszexualitása elegendő érv lehet arra, hogy kirúgását követeljék. Ki kell menni, mert most még ki lehet… zárásként pedig engedjétek meg, hogy a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének napi evangéliumát idézzem: Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Hallottátok, hogy ezt mondták: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet! Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket, imádkozzatok azokért, akik üldöznek és gyaláznak titeket, hogy gyermekei legyetek mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra és gonoszokra egyaránt, és esőt ad mind az igazaknak, mind a bűnösöknek. Ha ugyanis csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, ugyan mi lesz a jutalmatok? Nem teszik meg ezt a vámosok is? És ha csak a testvéreiteknek köszöntök, mi az, amivel többet tesztek? Nem teszik meg ezt a pogányok is? Ti legyetek olyan tökéletesek, mint amilyen tökéletes a ti mennyei Atyátok!”

Mt 5,43-48

Ki kell menni a melegfelvonulásra. Áradjék a szeretet.

Ceglédi Zoltán- Hirszerzo.hu

----------

Az írás itt véget ér. Az elmúlt évek legjobb írása ez.

Szar, hogy nem szabad felvonulnom.

Majd megint ott leszek az utcasarkon, mint valami elegáns idegen, amolyan nézelődő... 

Lélekben ott leszek veletek. A test meg csak álca lesz. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oceandrive.blog.hu/api/trackback/id/tr512994592

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bújjatok elő 2011.06.18. 11:30:06

Kényes témához nyúlok.Régi ideám, hogy a melegek elfogadottságán sokat lendítene, ha híres emberek (nem celebek, hanem olyanok, akik le is tettek valamit az asztalra) felvállalnák homoszexuális mivoltukat, mint ahogy a világ boldogabbik felén ez már te...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása